Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, alaturi de Auchan în tranzactia de peste 35 mil. € pentru Electroputere Shopping Centre

Bizlawyer, 03 Ianuarie 2011

Popovici Nitu & Asociatii a asistat Auchan Romania în procesul de pregatire si negociere a tranzactiei încheiate saptamâna trecuta cu dezvoltatorul belgian Bel Rom reprezentat prin SPV-ul roman K&S Electric Power Point, într-o tranzactie de peste 35 milioane euro.

Tranzactia a implicat achizitia de catre Auchan si Bel Rom a unor terenuri cu o suprafata de peste 12 ha situate în incinta uzinei Electroputere Craiova precum si a cladirilor aferente acestor terenuri. Aici, Bel Rom va dezvolta Electroputere Shopping Centre – un centru comercial ce va avea ca ancore principale un hipermarket Auchan, un magazin Decathlon, un magazin de îmbracaminte Kiabi si o unitate de bricolaj Leroy Merlin, cu o suprafata totala de peste 30.000 metri patrati.

Producatorul de locomotive a solicitat, iar consilierii craioveni au adoptat, in vara acestui an, planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea mall-ului Electroputere Shopping Center, care va fi ridicat într-una din halele uzinei. K&S Electric Power Point este controlata egal de Holdekor BVA si Carpa Holding BVBA, firme detinute integral de oamenii de afaceri Steven Van Den Bossche si Kris Henri Remi Carton, care se regasesc în actionariatul dezvoltatorului imobiliar BelRom si în conducerea fondului de investitii New Europe Property Investments (NEPI). BelRom a finalizat pâna acum pe piata locala cinci parcuri comerciale - în Sibiu, Braila, Târgu-Mures, Bacau si Focsani, în urma unor investitii de circa 300 de milioane de euro - si a anuntat alte patru proiecte ce vor fi terminate în urmatorii doi ani.

Reprezentantii Electroputere Shopping Center au declarat ca în centrul comercial de la Craiova vor veni firme precum Ocean, Zara, Mango si sunt discutii avansate pentru amenajarea a 12 sali de cinema în reteaua Cinemacity. Constructia centrului comercial, ce va fi amenajat pe o suprafata de 15 hectare, este estimata sa dureze 18 luni.

Asistenta în acest proiect complex a implicat, într-o prima faza, analiza de tip due diligence a activelor achizitionate de catre Auchan si Bel Rom de la Electroputere si, în etapele urmatoare, pregatirea documentelor de achizitie si finantare a proiectului precum si negocierea cu Bel Rom a unui sistem complex de garantii menite a securiza succesul proiectului si data de deschidere asumata de dezvoltator.

Asistenta pentru aceasta tranzactie s-a desfasurat pe o perioada de peste 6 luni si a presupus implicarea unei echipe de 6 avocati coordonati de Bogdan C. Stoica – partener în departamentul de M&A din cadrul Popovici Nitu & Asociatii, precum si a diviziei de taxe & fiscalitate sub coordonarea Mihaelei Pohaci – consultant fiscal asociat în cadrul Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL.

Popovici Nitu & Asociatii este una din primele societati de avocati înfiintate în România si unul dintre jucatorii principali pe piata serviciilor juridice, activând în principal în tranzactii private în care reprezinta, de regula, interesele unor companii multinationale. Popovici Nitu & Asociatii si Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL grupeaza 75 de avocati si consultanti fiscali. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional