Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii a încasat 9,1 mil. euro anul trecut, în crestere cu 28%

Ziarul Financiar, 16 Februarie 2011

Unele firme de avocatura par a fi iesit deja din criza si au început sa raporteze cresteri semnificative ale veniturilor, Popovici Nitu & Asociatii, firma coordonata de Ernest Popovici si Florian Nitu, înregistrând venituri de 9,1 milioane de euro anul trecut, în crestere cu 28%.

PNSA

Am închis 2010 cu o crestere a operatiunilor de aproximativ 30%, crestere care s-a vazut deja si în cifra de afaceri, care a depasit 9 milioane de euro, încasari efective, pentru servicii juridice“, a
declarat pentru ZF Florian Nitu, managing partner al Popovici Nitu & Asociatii.

El pune cresterea veniturilor pe seama a cinci factori, respectiv activitatea din zona de fuziuni si achizitii, echilibrul între tipurile de clienti (antreprenori, investitori institutionali si jucatori strategici), implicarea în proiecte de energie regenerabila cu o valoare cumulata de 3,5 mld. euro, extinderea volumului de consultanta legal-fiscala acordata si cresterea practicii de litigii si arbitraj.

„Ne-am consolidat pozitia de lider în fuziuni si achizitii si imobiliar (conform analizei DealWatch - n.red.), unde am reusit sa crestem numarul de fuziuni si achizitii în care am fost implicati, cu 21 de tranzactii finalizate, si sa extindem – în aceste conditii de piata – numarul de proiecte noi în imobiliare, dar si exponential volumul de munca“, spune Nitu, care a fost implicat în ultima perioada în restructurarea portofoliului imobiliar al grupului austriac Immofinanz, care detine în România active de aproape 900 mil. euro, fiind cel mai puternic investitor.

Pe lista de clienti se mai numara si alte fonduri de investitii, precum Oresa Ventures sau Innova Capital, dar si firme fondate de antreprenori locali, precum MedLife si Scop Computers, grupuri ale unor familii de investitori straini, ca Fresenius sau Auchan, în timp ce la capitolul jucatori strategici Popovici Nitu asista giganti precum Orange sau UPS.

Firma a continuat sa-si majoreze numarul de avocati pe parcursul anului trecut, când a avut loc si o fuziune cu firma Danescu & Asociatii, coordonata de avocatul Corin Danescu. Dupa sase luni însa Danescu a parasit firma, dar avocatii care au venit cu el au ramas în cadrul Popovici Nitu & Asociatii.

„Am adaugat si resurse suplimentare, largind echipa cu mai mult de zece avocati, cu 4-5 seniori, grupând astazi peste 60 de avocati, plus diversi alti consultanti specializati“, spune Nitu, a carui firma îsi desfasoara activitatea în cladirea unde a avut Petrom sediul central, Dorobantilor 239, dar si în imobilul Casa Stega din imediata apropiere.

În intervalul 2006-2010 firma de avocatura si-a dublat veniturile, înregistrând cresteri în fiecare an, iar Nitu spera sa pastreze tendinta ascendenta si pentru 2011, când si datele economice par sa arate mai multa stabilitate.

„Sunt toate datele sa crestem si în 2011, de altfel în acord cu evolutia noastra fara sincope din ultimii aproape 10 ani si bazat pe aceleasi arii de practica“, mai spune Nitu, care spera totodata la o crestere a activitatii pe zona de privatizari în acest an, dar si în zona parteneriatelor public-private.

Piata avocaturii de afaceri este evaluata la aproximativ 200 mil. euro, firmele coordonate de Tuca si Zbârcea, Nestor sau Musat rulând la ora actuala cele mai mari sume, aproape 50 de milioane de euro cumulat.
Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional