Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, alaturi de Oresa Ventures la achizitia G&D Teius

Bizlawyer, 04 Iunie 2011

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii (PNA) a asistat Oresa Ventures la achizitia fabricii G&D Teius, prin producatorul de prefabricate pentru constructii - Somaco Grup Prefabricate. Avocatii firmei PNA au asistat fondul de investitii suedez si la achizitia Somaco din 2009.

PNSA

Investitia totala în fabrica preluata de la G&D Teius va depasi sase milioane euro, incluzând pretul de achizitie al fabricii de aproximativ patru milioane euro si investitiile ce vor fi realizate în extinderea gamei de produse.

Fabrica G&D Teius preluata de Somaco este dotata cu tehnologie si asigura cea mai mare capacitate de productie de pereti prefabricati din tara si, de asemenea, este una din cele mai mari capacitati pentru elemente pretensionate. Fabrica construita de la zero si finalizata acum trei ani de catre firma italiana G&D Prefabricatti se întinde pe aproximativ 50.000 de metri patrati, iar hala de productie are peste 11.000 mp. Achizitia a fost finalizata pe data de 24 mai 2011 si a fost integral finantata de actionarul Somaco Grup Prefabricate, compania suedeza de investitii Oresa Ventures.

Somaco produce materiale de constructii în cele patru fabrici ale sale (Buzau, Adjud, Roman si Teius), acoperind o gama diversificata de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructura, prefabricate pentru constructii civile si industriale. Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea într-o singura firma a 4 mari fabrici pe care Oresa Ventures le-a achizitionat în România.

Fondul suedez de investitii Oresa Ventures are un buget de 20-30 de milioane de euro pentru investitii si achizitii în urmatorii ani, unul dintre domeniile în care ar putea investi în perioada urmatoare fiind piata de media, a declarat, pentru SFin, în decembrie 2010, Jonas af Jochnick, fondatorul fondului de investitii.

Piata de media din România a cunoscut un recul dramatic în 2009 când a scazut cu 30-40% fata de anul anterior, continuându-si declinul si anul trecut, cu o scadere de circa 10%. Pentru acest an este asteptata o crestere usoara de pâna la 5%.

Alte domenii în care pot aparea oportunitati de a investi mai sunt piata materialelor de constructii, bunurile de consum sau serviciile financiare, potrivit lui Jochnick care mai detine si compania de cosmetice cu vânzari directe Oriflame, precum si furnizorul de servicii medicale Medicover.

Oresa Ventures, specializat în investiutii în Europa de Est, controleaza companii precum Fabryo (producator de vopsele), Somaco (producator de materiale de constructii), Kiwi Finance (servicii financiare). Fondul de investitii a mai fost actionar si la reteaua de magazine Flanco, furnizorul de servicii de creditere Credisson sau distribuitorul de apa La Fântâna. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional