Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, avocatii Filasa in proiecte eoliene de peste 3 mld. de euro în România

Bizlawyer, 31 August 2012

Compania franceză Filasa International va investi 3 miliarde euro în proiecte energetice eoliene în România, până în 2013, prin intermediul Eolenvest, ceea ce presupune dezvoltarea unor capacități totale de peste 2.000 MW, a declarat directorul general al Filasa International, Bernard Esquirol, joi, la începerea lucrărilor la proiectul Parcurilor Eoliene de Sud-Est, în zona Brăila - Buzău.

Potrivit informatiilor BizLawyer, investitorii sunt asistați de firma Popovici Nițu & Asociații, echipa de avocați fiind coordonată de Ernest-Virgil Popovici, Senior Partner.

'În România vom dezvolta proiecte de producere a energiei eoliene în trei zone - Buzău - Brăila - 897 MW, Suceava - peste 500 MW şi Caraş Severin - 700 MW. În 2013 sperăm să avem toate autorizațiile de construcție pentru Brăila - Buzău. Putem instala o turbină pe săptămână, astfel că estimăm că la finalul anului 2013 sau în 2014 capacitatea va fi instalată. Producția la capacitate maximă este estimată pentru 2017', a afirmat Bernard Esquirol.

În zona Brăila - Buzău vor fi realizate 10 parcuri eoliene reprezentând o investiție totală de aproximativ 1,35 miliarde de euro.

'Proiectele din România vor demara mai târziu decât am planificat deoarece am schimbat furnizorul de turbine eoliene - Vestas. Momentan discutăm cu companiile Alstom şi Siemens', a spus directorul general al Filasa International.

Pe teritoriul județelor Brăila şi Buzău, grupul Eolenvest va dezvolta Parcurile Eoliene de Sud-Est - un ansamblu de proiecte energetice în comunele Ulmu, Cireşu, Zăvoaia, Dudeşti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Roşiori, Ruşețu şi Largu, urmând ca investiția să fie amortizată în cinci ani.

Proiectele sunt derulate prin intermediul unor societăți de proiect constituite în cadrul grupului şi sunt în prezent în diferite stadii de autorizare, studiile specifice măsurare a vitezei vântului, evaluare a biodiversității sau studii geotehnice pentru fiecare locație fiind în derulare de la începutul anului 2011.

'În Tudor Vladimirescu am obținut autorizația de construire pentru parcul eolian de 95 MW şi suntem în proces de obținere a autorizației pentru amplasarea traseelor de cabluri electrice şi a instalației de racordare a parcului în stația Lacul Sărat', a adăugat Bernard Esquirol.

De asemenea, Filasa International intenționează să dezvolte un proiect fotovoltaic în România, pe o suprafață de 1.200 hectare.

'Vrem să continuăm investițiile în România, în energia fotovoltaică. Este vorba despre un proiect de aproximativ 300 MW, pe o suprafață de 1.200 ha. Ar fi necesară o suprafață similară uneia pentru o fermă', a precizat reprezentantul Filasa.

Potrivit estimărilor specialiştilor, la sfârşitul anului 2012, în România, peste 7,5% din cererea de electricitate ar putea fi acoperită de energia eoliană. Fiecare MW de putere eoliană cere o investiție cuprinsă între 1,5 şi 1,6 milioane de euro, astfel că valoarea totală a investițiilor făcute în România s-ar putea ridica până la 5 miliarde de euro, până în anul 2013, potrivit datelor Filasa International.

Popovici Nițu & Asociații este unul din liderii avocaturii de business din România încă de la înființare, în 1995, activând în principal în tranzacții private în care reprezintă interesele investitorilor.

Potrivit DealWatch, Popovici Nițu & Asociații conduce clasamentele M&A aferente anilor 2011, 2010, 2009 şi cumulat din ultimii 7 ani. Firma de avocatura s-a clasat pe primul loc in topul consultantilor juridici din tranzactiile M&A de pe piata locala si in prima jumatate a anului 2012.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional