Press Reviews

Cargill vinde operatiunile de pe piata uleiurilor vegetale din România catre Expur. Popovici Nitu & Asociatii, de partea vanzatorului

Bizlawyer, 07 Februarie 2013

Producătorul şi furnizorul de produse şi servicii alimentare Cargill a încheiat un acord cu Expur, o filială a companiei franceze Sofiproteol, pentru vânzarea activelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România. Tranzacția vizată are ca obiect şi mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere a uleiului.

PNSA

Cargill va închide în acest an unitatea de producție a uleiurilor vegetale de la Podari (Dolj), intenționând să se concentreze pe creşterea şi dezvoltarea operațiunilor agricole pe piața locală, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activitățile de producție de nutrețuri, a anunțat miercuri operatorul.

'Cargill a luat decizia strategică de a-şi înceta operațiunile de pe piața uleiurilor vegetale din România şi de a se concentra pe creşterea şi dezvoltarea operațiunilor agricole, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activitățile de producție de nutrețuri derulate pe această piață. Prin urmare, după vânzarea activelor sale, Cargill îşi va închide unitatea de producție de la Podari, localitate aflată în sudul României, aceasta nefăcând obiectul tranzacției', se arată într-un comunicat al producătorului.

Preşedintele Consiliului de Administrație al Cargill Oils S.A., Martin Schuldt, a precizat că firma franceză Expur este deja prezentă pe piața uleiurilor vegetale din România, iar acordul încheiat cu acesata oferă oportunități mai favorabile pentru viitorul acestei afaceri şi al mărcilor sale.

'Cargill are o prezență puternică în România, care rămâne o țară importantă pentru noi din punct de vedere strategic. Vom continua să ne dezvoltăm operațiunile locale oferind fermierilor diverse produse, servicii, consultanță şi instrumente financiare. Lucrăm în strâns parteneriat cu industria alimentară şi a nutrețurilor din România, furnizând acesteia materie primă de cea mai înaltă calitate', a declarat Martin Schuldt.

Conducerea companiei preconizează că tranzacția va fi încheiată în anul 2013, după primirea aprobării din partea autorităților din domeniul concurenței. După finalizarea acesteia, Cargill va lua măsurile necesare pentru sistarea tuturor operațiunilor de producție la fabrica de la Podari.

Potrivit informatiilor BizLawyer, Cargill a fost asistat in aceasta tranzactie de avocatii firmei Popovici Nițu & Asociații.

Cargill este un producător şi furnizor internațional de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare şi industriale. Înființată în 1895, Cargill este o societate cu capital privat cu 142.000 de angajați în 65 de țări.

În România, societatea este prezentă din 1996 şi are în jur de 900 de angajați, care îşi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată țara. Cargill desfăşoară activități în domeniul cerealelor şi semințelor oleaginoase, al uleiurilor îmbuteliate şi rafinate şi al nutrețurilor pentru animale.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional