Press Reviews

Avocații PNSA, într-o finanțare de 71,5 mil. € acordată unor firme din grupul Immofinanz. Wolf Theiss a asistat finanțatorul RBI AG

BizLawyer | 22 Septembrie 2017

Printre cele mai importante proiecte ale Immofinanz la nivel local se numara Iride Business Park, S-Park, Victoria Park, Global Business Center, North Center, Baneasa Airport Tower si proiectul Metroffice.

Banca austriacă Raiffeisen Bank International AG (RBI AG) a acordat un împrumut de până la 71,5 milioane de euro firmelor Italian Romanian Industrial Development Enterprise – IRIDE SA și Real Habitation SRL, ambele deținute de Immofinanz.Creditul a fost obținut pe data de 7 septembrie și va fi folosit de societatile românești pentru finanțarea și refinanțarea dezvoltării unor clădiri de birouri.

PNSA
Avocații PNSA, într-o finanțare de 71,5 mil. € acordată unor firme din grupul Immofinanz.
Wolf Theiss a asistat finanțatorul RBI AG

Potrivit informațiilor BizLawyer, firmele din grupul Immofinanz au fost asistate în această finanțare de avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), cu care dezvoltatorului austriac lucrează în mod tradițional pe piața locală. Banca a avut alături o echipă mixtă, cu avocați din Viena și București, a firmei Wolf Theiss.

Echipa de avocati de la PNSA implicata in proiect a fost coordonata de Codrin Luta (Managing Associate). Practica de Banking locala a Wolf Theiss este coordonata de Claudia Chiper (Counsel); practica de Banking a PNSA este coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie.

Datele obținute din Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare arata ca IRIDE SA, Real Habitation SRL, Gendana Ventures Limited si I-E Immoeast Real Estate GMBH au garantat acest împrumut cu mai multe proprietăți, creanțe, polițe de asigurare, acțiuni și părți sociale pentru cele 71, 5 milioane de euro din contractul de credit, 3 milioane de euro pentru un contract de hedging, restul de peste 10 milioane de euro reprezentând dobânzi, comisioane, costuri, cheltuieli samd.

Immofinanz a mers cu avocații PNSA și în mega-tranzacția Logicor

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din România, deține pe piața locală 72 de proprietăți, evaluate la 841 milioane de euro si a raportat pentru primul semestru din acest an venituri din chirii în valoare de 24,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 21,4% din veniturile din închirierile totale la nivel de grup.

Austriecii şi-au vândut anul trecut toate proprietățile din sectorul industrial-logistic către Logicor, subsidiara gigantului american Blackstone, valoarea finala totala a tranzacției fiind de 536 milioane de euro. Portofoliul de depozite din Romania avea o suprafață de peste 100.000 metri pătrați.

In plan local, grupul Immofinanz a fost asistat atunci tot de avocatii Popovici Nitu Stoica & Asociații. Echipa PNSA implicata in proiectul de vanzare a proprietatilor Immofinanz catre Blackstone a fost coordonata de Valentin Creata (Partener) si Ioana Sampek (Managing Associate). Blackstone a avut alaturi o echipa internationala de avocati ai firmei DLA Piper din care au facut parte si partenerul Alin Buftea si Florin Tineghe, Senior Associate.

Banii merg spre doua proiecte de top

Compania imobiliară Iride gestioneaza complexul IRIDE Business Park, din nordul Capitalei, cumpărat în 2004 de fondul austriac de investiții Immofinanz, cu 63 milioane euro. IRIDE Business Park este unul din cele mai mari din Capitala, avand in total o suprafata inchiriabila de 92.855 mp.

Real Habitation SRL detine un complex de afaceri, dezvoltat pe un teren ce a apartinut fostei fabrici Electronica din Pipera, cumparat de Immofinanz, in 2007, pentru 16 milioane de euro. Metroffice este prima fază de dezvoltare a unui master plan pe termen lung ce implică redesenarea întregii zone IRIDE Business Park, aparținând Immofinanz, în viitorul IRIDE City – destinația de business și rezidențială modernă, ce urmează să fie creată în anii următori. Proiectul Metroffice se află situat în zona Dimitrie Pompeiu, în dreptul stației de metrou Pipera și prevede construirea unei suprafețe totale de 40.000 mp birouri de clasă A, în două etape de construcție.

In 2015 au inceput lucrarile de constructie la Iride City, prin care platforma Iride se va transforma intr-un ansamblul mixt de functiuni care va cuprinde cladiri de birouri, spatii comerciale, hoteluri, blocuri de apartamente etc.

Printre cele mai importante proiecte ale Immofinanz la nivel local se numara IRIDE Business Park, S-Park, Victoria Park, Global Business Center, North Center, Baneasa Airport Tower si proiectul Metroffice.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii bancare corporate si de investitii din Austria si o banca universala de top in Europa Centrala si de Est (ECE).

Autor: Bogdan Alexandru
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 22.09.2017

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional