Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat grupul Dedeman în achiziția The Bridge, cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Ce avocați au lucrat în proiect

BizLawyer | 02 August 2018

PNSA a asistat anul trecut grupul Dedemen și în achiziția proiectului de birouri AFI Park de la grupul israelian AFI Europe, în ceea ce se anunța drept cea mai mare tranzacție imobiliară realizată de investitori români.

Forte Partners a anunțat vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, dar proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, este evaluat la 200 de milioane de euro. Dedeman a fost asistat în această tranzacție de firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA). Vânzătorul a avut alături o echipă de avocați ai firmei PeliFilip.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat grupul Dedeman în achiziția The Bridge, cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018

Potrivit informațiilor BizLawyer, din echipa PNSA coordonata de partenerii Valentin Creața și Ioana Sampek au mai facut parte avocații Andreea Grosu (Managing Associate), Ioana Dumitru (Managing Associate), Codrin Luță (Managing Associate), Lavinia Dinoci (Senior Associate), Teodora Cazan (Senior Associate), Cristiana Blei (Associate), Luiza (Zamura) Draghici (Associate), Geanina Stoica (Associate) și Veronica Culcea (Associate).

Consultanta fiscala a fost asigurata de PNSA Tax, coordonata de partenerul Mihaela Pohaci și Raluca Rusu (Senior Manager).

De remarcat că Valentin Creața a coordonat și echipa de avocați PNSA care a asistat anul trecut grupul Dedemen în achiziția proiectului de birouri AFI Park de la grupul israelian AFI Europe, în ceea ce se anunța drept cea mai mare tranzacție imobiliară realizată de investitori români. Tranzacția de 164 mil. euro nu a ajuns însă la final, părțile hotărând să nu procedeze la finalizarea înțelegerii de transfer al clădirilor AFI Park 1-3.

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze şi va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima faza a fost închiriată integral către chiriaşi precum BCR şi IBM, a doua fază se află în construcție şi a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger şi Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

”Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Standardele ridicate de sustenabilitate și eficiență ale clădirilor de birouri dezvoltate de Forte Partners sunt cele pe care le urmărim și noi în toate business-urile pe care le deținem. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.

Geo Mărgescu, CEO şi co-fondator Forte Partners a declarat: "Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar şi pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică şi că poate încheia tranzacții de anvergură".

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri de peste 1,37 miliarde de euro în 2017, este deținut de frații Dragoş şi Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români. Luna trecută, Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care PIF Industrial, împreună cu Dedeman, parte din acelaşi grup, au preluat producătorul de cărămizi Cemacon şi compania Cemacon Real Estate.

Forte Partners a fost înființat în 2014 de către un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Modelul de afaceri vizat de companie se referă la achiziționarea unor terenuri strategic poziționate, dezvoltarea unor proiecte 'state of the art', vânzarea lor şi reinvestirea profitului în noi proiecte. Segmentele pe care se acționează sunt: office, retail şi rezidențial. Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ştefan cel Mare Building, Nova Building şi The Bridge 1, precum şi proiectul rezidențial Londra 27 şi are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 şi Aviației Park.

Autor: Bogdan Alexandru
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 02.08.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional