Press Reviews

Fondul Proprietatea cere în instanta, prin avocatii de la Popovici Nitu & Asociatii, anularea fuziunii E.ON Moldova cu E.ON Gaz

Bizlawyer, 09 Februarie 2011

PNSA

Fondul Proprietatea a formulat o cerere de chemare în judecata împotriva societatii E.ON Moldova Furnizare, scrie Roxana Pricop in Ziarul Financiar.

Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti, FP solicita instantei anularea deciziei de fuziune dintre E.ON Moldova si E.ON Gaz România si de dizolvare a E.ON Moldova, aprobata de actionarii E.ON Moldova pe 2 noiembrie. Fondul Proprietatea este asistat si in acest demers de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

FP detine 12% din capital E.ON Moldova, si în urma fuziunii celor doua societati Fondul ar urma sa detina 13,4% din noua companie.

În luna noiembrie, avocatii FP au obtinut la Tribunalul Dolj o decizie de suspendare a fuziunii Complexului Energetic Craiova cu Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Hidroserv Rm.-Vâlcea pâna la solutionarea irevocabila a actiunii privind modificarea proiectului de fuziune. Instanta doljeana a dispus, de asemenea, si suspendarea tinerii AGA la CE Craiova. În toate actiunile, Fondul a fost asistat si reprezentat de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Dupa ce a obtinut o decizie a Tribunalului prin care a fost suspendata Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Complexului Energetic Craiova, în care trebuia aprobata fuziunea firmelor cu capital majoritar de stat din domeniul energetic, Fondul Proprietatea a continuat ofensiva în justitie. Doua ordonante presedintiale obtinute în decembrie si ianuarie amâna cu un an proiectul guvernamental de formare a celor doi giganti din domeniul energetic.

Fondul a fost asistat în batalia juridica declansata împotriva Executivului de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii (PN&A). Echipa PN&A a inclus oameni din departamentele de litigii, corporate si taxe, si a fost coordonata de Ciprian Dontu, avocat asociat coordonator al Departamentului de Litigii, Alexandru Ambrozie, avocat asociat si Mihaela Pohaci, consultant fiscal asociat si coordonator al Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL).

Guvernul intentioneaza sa înfiinteze doua companii, prin comasarea mai multor firme din domeniul energetic: Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energe tice Turceni, Rovinari si Cra iova, Nuclearelectrica, o parte a Hidroelectri ca si SNLO, iar Hidroenergetica ar trebui sa includa termocentralele Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si restul activelor hidroenergetice.

Actionar minoritar al Romgaz Medias, FP a cerut luna trecuta si revocarea membrilor Consiliului de Administratie care au votat în noiembrie în favoarea unei donatii din partea companiei catre bugetul de stat. Fondul a anuntat ca va declansa actiuni în justitie împotriva acestora, individual. Franklin Templeton, administratorul FP, si-a exprimat "dezamagirea" dupa transferul sumei de 400 de milioane de lei catre bugetul statului si a precizat ca va folosi în continuare toate mijloacele legale pentru recuperarea banilor, prin anularea deciziei AGA din 30 noiembrie. "Fondul Proprietatea a convocat o Adunare Generala a Actionarilor Romgaz pe 17 ianuarie, pentru a-i revoca pe membrii Consiliului de Administratie care au votat în favoarea donatiei si pentru a declansa actiuni în justitie împotriva acestora individual", au aratat reprezentantii administratorului FP.

Avocatii de la Popovici Nitu & Asociatii asista FP în disputa de la Romgaz si pregatesc urmatoarele actiuni în justitie. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional