Press Reviews

M&A: Cat au facturat avocatii Popovici Nitu & Asociatii

Dealbook, 21 Februarie 2011

Casa de avocatura Popovici Nitu & Asociatii anticipeaza o crestere a incasarilor si in 2011, dupa ce anul trecut a avut incasari de 9,1 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata nivelul inregistrat in 2009.

Bogdan C. Stoica

Pe o piata „dominata de exit-uri si fuziuni de necesitate si de tranzactii complicate prin natura problemelor cu care se confrunta companiile tinta, ponderea M&A-ului in volumul incasarilor totale din 2010 a fost de aproximativ 17%, adica 1,54 mil. euro, similar cu procentul inregistrat in 2009.

Cat despre 2011, semnalele din prezent indica un an asemanator cu 2010 din perspectiva tranzactiilor. „Avem deja mandate de care ne ocupam in IT, pharma si servicii medicale, energie, constructii, real estate, retail, domenii in care prezenta noastra ca avocati specializati pe tranzactii a fost constanta in ultimii 4-5 ani. Cu unele dintre ele suntem numai la inceput in vreme ce cu altele stadiul este mai avansat”, afirma Bogdan C. Stoica (foto), partener in cadrul firmei de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

Bogdan C. Stoica, in varsta de 36 de ani, este unul dintre cei mai activi avocati de anul trecut. El a coordonat noua din cele 21 inchise anul trecut de Popovici Nitu&Asociatii.

Casa de avocatura Popovici Nitu&Asociatii conduce cel mai recent clasament DealWatch intocmit in functie de numarul de tranzactii.

Popovici Nitu&Asociatii a asistat juridic operatorii de servicii medicale MedLife - in preluarea a 80% din actiunile Policlinicii de Diagnostic Rapid din Brasov si Medicover - achizitia de la Global Finance a unui teren din Pipera pe care va construi un spital privat.

Casa de avocatura a mai asistat GTS Central Europe in procesul de preluare a companiei Datek Telecom si Fresenius NephroCare Romania, care opereaza pe piata serviciilor private de dializa, pentru achizitia a doua centre de profil in Deva si Satu Mare.

Pe zona de real estate, firma de avocatura Popovici Nitu&Asociatii a asistat, potrivit informatiilor din piata, fondul austriac Immoeast in tranzactia prin care a devenit singurul actionar al firmei Klyos Media, responsabila de dezvoltarea mall-ului West Gate din Craiova.

De asemenea, firma de avocatura a asistat grupul francez Auchan in preluarea de la Flavus Investitii a terenului pe care a fost amplasat fosta uzina Tractorul Brasov si spatiului din Polus Center Constanta, detinut anterior de TriGranit. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional