Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, avocatii Auchan la achizitia platformei Tractorul

Bizlawyer, 11 Aprilie 2012

Avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii au asistat Auchan si Immochan Imobiliare (divizia imobiliara a grupului francez) in toate achizitiile facute de francezi in ultimii ani.

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii a asistat grupul francez Auchan in achizitia fostei platforme de 100 ha ce a apartinut societatii Tractorul Braşov, pe care urmeaza a se dezvolta prima faza a Proiectului Coresi, un centru comercial pentru care au fost "alocate" 24 de hectare. Potrivit informatiilor BizLawyer, echipa de avocati care a asistat grupul francez in aceasta achizie a fost condusa de Bogdan C. Stoica, Partener al firmei Popovici Nitu & Asociatii. Contactata de BizLawyer, firma de avocatura nu a vrut sa faca niciun comentariu. Vanzatorii au fost asistati de o firma de avocatura mai mica de pe piata locala.

PNSA

Proiectul a fost vandut intr-o tranzactie de circa 25 milioane de euro de  catre Flavus   Investitii, o societate administrată de Centerra Capital Partners, partener pentru România al fondului de investiții britanic Cheyne Capital, care a preluat de la AVAS, in 1997, terenul si cladirile de pe platforma brasoveana.

Grupul francez este unul dintre clientii vechi ai firmei Popovici Nitu & Asociatii, care a asistat Auchan si Immochan Imobiliare (divizia imobiliara a grupului francez) in toate investitiile facute pe piata locala in ultimii ani.

Anul trecut, Popovici Nitu & Asociatii a asistat Auchan & Immochan Imobiliare in procesul de achizitie a fostei platforme industriale Tricodava din Bucuresti de la investitorul spaniol Pryconsa, intr-o tranzactie de cateva milioane de euro. In 2010, Popovici Nitu & Asociatii a fost alaturi de Auchan Romania in procesul de pregatire si negociere a tranzactiei incheiate cu dezvoltatorul belgian Bel Rom, reprezentat prin SPV-ul roman K&S Electric Power Point, intr-o tranzactie de peste 35 milioane euro. De asemenea, Popovici Nitu & Asociatii a asistat Auchan in achizitia proiectului Polus Constanta, precum si cu privire la proiectele pentru dezvoltarea de hipermarketuri in European Retail Parks din Bucuresti, Targu Mures si Suceava.

Grupul Auchan a anuntat azi ca va investi cca. 60 de milioane de euro pentru centrul comercial din Braşov, care ar putea fi finalizat anul viitor. Prima etapa a proiectului Coresi va fi dezvoltata pe 24 de hectare, investiția fiind realizată prin intermediul diviziei imobiliare a grupului.

Potrivit proiectului initial, lucrările la Proiectul Coresi - ce ar deveni una dintre cele mai mari construcții de acest tip din sud-estul Europei - erau proiectate pe durata a 10-15 ani si necesitau fonduri estimate la 1,5 miliarde de euro.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional