Press Reviews

Olandezii de la SHV vand afacerea Crimbo Gaz, asistati de Popovici Nitu & Asociatii. Concurenta a aprobat prima tranzactie

Bizlawyer, 23 Octombrie 2012

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii acorda consultanta grupului SHV, care a decis să se retragă din piața locală după doar trei ani de la intrarea în România prin achiziția, la finele lui 2008, a afacerii cu butelii Crimbo.

PNSA

Grupul olandez SHV, lider mondial în distributia de gaz petrolier lichefiat (GPL), a vandut mai multe active ale Crimbo Gaz 2003, tranzactia fiind aprobata de Consiliul Concurentei la finele lunii septembrie. Vanzatorul a fost asistat de o echipa de avocati coordonata de Vlad Neacsu, Avocat Asociat la Popovici Nitu & Asociatii. Crimbo Gas este controlata de catre SC Primagaz România SRL, brand ce apartine grupului SHV, iar la momentul intrarii tinta lor era dezvoltarea si pe alte segmente ale pietei de GPL.

Cumparatorul este Ade Gas Oil Company, o firma din Caracal controlata de alte trei companii: S.C. Azalis SRL, Dolchimex SRL si Eurogenetic SRL.

Consiliul Concurentei a emis pe 24 septembrie o decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin dobândirea de catre S.C. Ade Gas Oil Company S.R.L. a controlului unic asupra unor active apatinând S.C. Crimbo Gas 2003 SRL. Operatiunea de concentrare economica se realizeaza în baza unei promisiuni de vânzare-cumparare cu privire la bunurile imobile - teren si cladiri aferente statiei, inclusiv rezervoare de stocare - si a unor contracte de vânzare-cumparare cu privire la bunurile mobile care deservesc activitatea de îmbuteliere de GPL.

Olandezii au anuntat la inceputul anului ca vor sa iasa de pe piata locala. SHV achizitionase la finele anului 2008 afacerea cu butelii Crimbo dezvoltata de actionarii clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea si Constantin Rizescu.

Olandezii au fost activi prin intermediul brandului Primagaz, iar la momentul intrarii tinta lor era dezvoltarea si pe alte segmente ale pietei de GPL.

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii acorda consultanta grupului SHV, care a decis sa se retraga din piata locala dupa doar trei ani de la intrarea în România prin achizitia, la finele lui 2008, a afacerii cu butelii Crimbo.

Popovici Nitu & Asociatii a acordat olandezilor consultanta inca de la intrarea acestora pe piata locala, in 2008, prin achizitia afacerii Crimbo, dezvoltata de Borcea si Rizescu. Potrivit deciziei Consiliului Concurentei, care a autorizat atunci tranzactia de vanzare incheiata intre SHV Gas Olanda, pe de o parte, in calitate de cumparator, si Cristian Borcea si Constantin Rizescu, in calitate de vanzatori, Popovici Nitu & Asociatii a fost imputernicita chiar de la inceput sa reprezinte grupul SHV Olanda in fata autoritatilor.

SHV Gas Olanda face parte din Grupul SHV controlat de societatea mama SHV Holdings NV. Grupul SHV este prezent atat pe piata de investitii, cat si pe piata operationala, in special pe piata distributiei si comercializarii de GPL, piata reciclarii de metale, piata de ridicari agabaritice si transport, piata energiei regenerabile, piata de investitii in domeniul petrolului si gazelor naturale.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional