Press Reviews

Tranzactie în mai multe jurisdictii, cu componenta locala. Avocatii PNSA si Racine au lucrat pentru cumparator

BizLawyer | 26 Octombrie 2015

Grupul EUROFINS, lider mondial in domeniul bio-analizei, a preluat controlul grupului francez EVIC, activ în domeniul cercetării, și participatiile majoritare în toate filialele sale.

PNSA

Intr-o tranzactie incheiata recent, prin care a achizitionat actiunile fondatorului EVIC, profesorul Philippe Masson, și ale celorlalti co-actionari ai grupului francez, EUROFINS a preluat activitățile in toate tarile in care acesta este prezent. Operațiunea a implicat mai multe jurisdicții, printre care România, Spania, Brazilia și Italia.

Potrivit informatiilor publicate in presa de specialitate, cumparatorul a angajat Racine, una dintre cele mai importante firme independente de avocatura din Franta, sa gestioneze tranzactia la nivel global. Pentru EVIC au actionat cabinetul de avocati JF Dacharry si firma de consultanta in fuziuni si achizitii MBA Capital.

Pe componenta din Romania a tranzactiei, cumpărătorul a fost asistat de firma de avocatura Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA), atat pe partea de legal – cu o echipa coordonata de Irina Ivanciu (Managing Associate) – cat si pe partea de taxe, echipa de taxe fiind coordonata de Mihaela Pohaci (Tax Partner).

EVIC este unul dintre cei mai mari jucători independenti din Europa în domeniul testelor clinice, testarii in vitro și expertizarii toxicologice, în principal pentru industria cosmeticelor.

Listata pe bursa de la Paris, EUROFINS are peste 200 laboratoare, 20.000 de angajați, mai mult de 130.000 de metode de analiză, o prezență răspândită în 38 de țări din Europa, America și Asia, si vanzari anuale de 1,4 miliarde EURO.

Autor: Andrei Delcet
Sursă: Bizenergy

Articol publicat în ediția online a Bizenergy din data de 26.10.2015

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional