Press Reviews

Avocati de top in tranzactia prin care americanii de la Ferro intra in Romania prin achizitia Nubiola. Popovici Nitu & Asociatii a asistat cumparatorul pe piata locala, doua firme internationale au gestionat deal-ul global

BizLawyer | 14 Mai 2015

Tranzactia este supusa unor conditii si aprobărilor autorităților de reglementare si ar putea ajunge la final luna viitoare.

Ferro Corporation, o companie americana cu sediul în Mayfield Heights (Ohio), listată pe Bursa din New York, a anunțat că va plăti 146 de milioane de euro pentru a obține controlul Nubiola Pigmentos, firma spaniola cu filiale in mai multe tari, tranzactia acoperind si facilitatile de productie din Romania. Potrivit informatiilor BizLawyer, pe piata locala americanii au apelat la firma Popovici Nitu & Asociatii pentru asistenta in toate etapele tranzactiei. Echipa de avocati implicata a fost coordonata de Alexandru Ambrozie (Partner) și Vlad Ambrozie (Senior Associate).

La nivel global, cumparatorul a fost secondat de firma internationala Jones Day, in timp ce spaniolii au avut alaturi o garnitura de avocati Clifford Chance.

PNSA

Ferro a semnat un acord definitiv cu actionarii Nubiola pentru achizitia integrala a afacerii, banii investiti provenind atat din fondurile proprii, cat şi dintr-o linie de credit revolving. Pretul a avut ca referinte EBITDA din 2014 si un indice de multiplicare de 7. Tranzactia este supusa unor conditii si aprobărilor autorităților de reglementare si ar putea ajunge la final luna viitoare.

In plan local, compania preluata este Nubiola Romania SRL, detinuta indirect de firma Nubiola Pigmentos din Spania, care are o fabrică la Doiceşti, județul Dâmbovița.

Ferro Corporation este lider global in furnizarea de materiale performante bazate pe tehnologie, cu o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de dolari. Americanii asteapta de la aceasta investiție o crestere a rentabilitatii capitalului investit cu 12% în primul an de funcționare şi cred că rentabilitatea se va îmbunătăți cu 15% într-un interval de timp acceptabil.

„Nubiola se potriveşte strategic cu Ferro şi ne consolidăm astfel poziția de funizor de soluții de colorare. Achiziția ne va extinde în mod semnificativ portofoliul de produse, amprenta geografică şi ne va tripla dimensiunea pieței de pigmenți anorganici, la mai mult de 1 miliard de dolari. Familia Nubiola și echipa de management au făcut o treabă extraordinară transformand compania într-un lider global în domeniul pigmenților anorganici ", a declarat Peter Thomas, preşedinte şi CEO al Ferro Corporation.

Infiintata in Barcelona in 1914, Nubiola este cel mai mare producător de albastru ultramarin din lume, un pigment de mare valoare. Compania detinuta de famlia Nubiola a avut vanzari de 106 milioane de euro in 2014 si are cca 750 de angajati in Spania, Columbia, Romania si India, fiind implicata si intr-un joint venture in China.

Autor: Andrei Delcet
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 14.05.2015

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional