Press Reviews

Avocații PNSA, consultanți în proiectul EquiLiant Capital, fondul de investiții al familiei Pavăl (Dedeman). Florian Nițu și Alexandru Ambrozie, în prima linie

BizLawyer | 03 Iunie 2019

Fondul va fi finanțat integral de Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deținere directă a unor antreprenori români.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii companiei Dedeman, cu o evaluare de aproximativ 2 miliarde de euro, au lansat luna trecută un nou fond de private equity, EquiLiant Capital, destinat investițiilor în IMM-uri. Avocații firmei Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) au oferit consultanță în proiectul înființării acestui fond, echipa de avocați fiind coordonată de name partner-ul Florian Nițu și partenerul Alexandru Ambrozie.

PNSA
Florian Nițu și Alexandru Ambrozie - Popovici Nitu Stoica & Asociatii

Fondul va fi finanțat integral de Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deținere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înființată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deținută de Dragoş Pavăl în proporție de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

EquiLiant Capital va avea la dispoziție 50 mil. euro şi va încerca să găsească proiecte printre cele 700 de IMM-uri care ar putea să se încadreze în condițiile fondului, respectiv să aibă un istoric, să aibă un business profitabil, să fie lideri pe nişa lor de piață şi să aibă în față un antreprenor puternic.

Fondul va fi condus de Laurențiu Ciocîrlan, fost şef al departamentului de investițitii al Raiffeisen, care a părăsit banca după 15 ani, și care deține un portofoliul bogat de suport al unora dintre cele mai mari listări de la bursa românească, inclusiv IPO-ul Electrica de 440 milioane euro și emisiunea de obligațiuni de 500 milioane euro a municipiului București.

Reamintim că frații Pavăl au cumpărat, recent, cu mai mult de 100 de milioane de euro clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca, de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, iar anul trecut au preluat pentru 200 de milione de euro complexul office The Bridge de la dezvoltatorul român Forte Partners.

În ambele proiecte, de partea umpărătorului au acționat tot avocații PNSA, cu care familia Pavăl lucrează în mod tradițional în proiectele mari. Partenerul Valentin Creața împreună cu Ela Marin (Managing Associate) a coordonat echipa de avocați în achiziția The Office din Cluj, tot el, dar împreună cu partenerul Ioana Sampek fiind în prima linie și în proiectul achiziției proiectului de birouri THE BRIDGE, cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 03.06.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional