Press Reviews

Două tranzacții într-o sapămână | PNSA a asistat Dedeman în două proiecte mari, coordonate de partenerul Ioana Sampek. Echipele de avocați implicate în achiziția The Bridge 2 și asocierea cu Element Invest Partners pentru Eli Park 1

BizLawyer | 07 Iunie 2019

Săptămâna aceasta au ajuns la final două proiecte importante, care au ținut în priză echipe mari de avocați specializați în fuziuni și achiziții, taxe și concurență.

Avocații de tranzacții de la Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) au turat motoarele în ultima perioadă pentru a fi în pas cu apetitul pentru tranzacții și diversificare a investițiilor manifestat de Dedeman, companie evaluată la circa 2 miliarde de euro pe care o asistă în mod tradițional. Săptămâna aceasta au ajuns la final două proiecte importante, care au ținut în priză echipe mari de avocați specializați în fuziuni și achiziții, taxe și concurență.

PNSA
Cele doua proiecte, The Bridge 2 și Eli Park 1 au fost coordonate de partenerul Ioana Sampek

A doua fază a proiectului The Bridge trece la Dedeman

Zilele trecute a fost semnată achiziția celei de-a doua faze a proiectului The Bridge, dezvoltat de Forte Partners , unul dintre cei mai activi dezvoltatori locali de pe piața de birouri. The Bridge 2 constă intr-o cladire de 10 etaje cu o suprafață totală închiriabilă de aprox. 23 mii mp, având ca principali chiriași companii precum Medicover, UPC, Molson Coors și Schlumberger.

Proiectul The Bridge 2 a fost coordonat de partenerul Ioana Sampek. Din echipa PNSA au mai făcut parte: Codrin Luță (Managing Associate), Andreea Grosu (Managing Associate), Ioana Dumitru (Managing Associate), Lavinia Dinoci (Senior Associate), Lavinia Ludovic (Senior Associate), Cristiana Blei (Associate), Luiza (Zamura) Draghici (Associate), Geanina Stoica (Associate) și Veronica Culcea (Associate).

Consultanța fiscală a fost asigurată de PNSA Tax, printr-o echipă coordonată de partenerul Mihaela Pohaci și Raluca Rusu (Senior Manager), iar aspectele de concurență au fost acoperite de Mihaela Ion (Partener), Laura Ambrozie (Managing Associate) și Vanessa Nistor (Senior Associate).

Reamintim că grupul Dedeman a achiziționat anul trecut proiectul de birouri The Bridge, în cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018, evaluată la 200 de milioane de euro. Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat și atunci cumpărătorul cu o echipă extinsă, coordonată de partenerii Valentin Creața și Ioana Sampek.

Parteneriat pentru dezvoltarea proiectului logistic ELI PARK 1

Retailerul de bricolaj deținut de frații Pavăl a decis să intre și într-un proiect de logistică dezvoltat în apropiere de București. Zilele trecute, Dedeman și Element Industrial au anunțat că au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună proiectul ELI PARK 1, situat în zona Chitila-Buftea ce se prefigurează drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei.

PNSA a asistat Dedeman în asocierea cu Element Invest Partners pentru dezvoltarea primei faze de aprox. 20 mii mp din proiectul de logistica ELI PARK 1.

Potrivit informațiilor BizLawyer, și acest proiect a fost coordonat de Ioana Sampek. Din echipă au mai făcut parte Codrin Luță și Veronica Culcea. Pe aspectele de competition au intervenit Mihaela Ion și Laura Ambrozie.

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp. Lucrările de construcție la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările și la faza a doua. Primul chiriaș al proiectului este Paste Baneasa, care a închiriat o suprafață de 5.000 mp.

Reamintim că avocații PNSA au fost consultanți și în proiectul EquiLiant Capital, fondul de private equity al familiei Pavăl, lansat luna trecută. Fondul va fi finanțat integral de Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deținere directă a unor antreprenori români.

Popovici Nițu Stoica & Asociații a oferit consultanță în proiectul înființării acestui fond, echipa de avocați fiind coordonată de name partner-ul Florian Nițu și partenerul Alexandru Ambrozie.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 07.06.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional