Press Reviews

Miscare de proporții în zona spațiilor logistice: Dedeman dezvoltă ELI Park 1, în zona Chitila – Buftea. Popovici Nițu Stoica & Asociații alături de partenerul tradițional, Dedeman

Legal Marketing | 7 iunie 2019

Grupul Dedeman si Element Industrial anunta ca au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta impreuna proiectul ELI PARK 1, situat in zona Chitila-Buftea ce se prefigureaza drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei.

PNSA
Ioana Sampek, Codrin Luță, Mihaela Ion, Veronica Culcea, Laura Ambrozie, PNSA

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp. Lucrările de construcție la prima fază ce însumează 20.000 mp sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările și la faza a doua.

Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat Dedeman în procedura de asociere cu Element Invest Partners pentru dezvoltarea primei faze a proiectului. Echipa de avocați a fost coordonată de Ioana Sampek, Partner și i-a inclus pe Codrin Luță, Managing Associate, Veronica Culcea, Associate. Mihaela Ion, Partner și Laura Ambrozie, Managing Associate, au oferit consultanță juridică în privința aspectelor ce țin de concurență

Primul chiriaș al proiectului este Paste Baneasa, care a închiriat o suprafață de 5.000 mp.

Proiectul logistic este deservit de câteva linii de transport în comun și este localizat la o distanță de 4 km de centura București, cu acces direct la un drum național cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea).

Noul proiect este dezvoltat la standard internațional de clasă A, beneficiind de specificații tehnice precum: o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare.

Popovici Nițu Stoica & Asociații este societatea de avocatură pe care Dedeman a implicat-o în majoritatea tranzacțiilor importante.

PNSA a oferit consultanță în cea mai mare tranzacție din real-estate a anului 2018, achiziționarea proiectului de birouri The Bridge de către Dedeman. Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Valentin Creața, Partener și Ioana Sampek, Partener. Echipa extinsă a fost formată din Andreea Grosu, Managing Associate, Ioana Dumitru, Managing Associate, Codrin Luță, Managing Associate, Lavinia Dinoci, Senior Associate, Teodora Cazan, Senior Associate, Cristiana Blei, Associate, Luiza (Zamura) Draghici, Associate, Geanina Stoica, Associate, și Veronica Culcea, Associate. Consultanță fiscală a fost asigurată de PNSA Tax, coordonată de Mihaela Pohaci, Tax Partner și Raluca Rusu, VAT Senior Manager.

Amintim că echipa de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații a oferit asistență juridică Dedeman în anul 2017, atunci când grupul a avut intenția de achiziționa clădirile Afi Park. Ambele părți – Dedeman și Africa Israel Properties, compania-mamă a AFI Europe România – au hotărât de comun acord ca tranzacția să înceteze. În total, Dedeman ar fi trebuit să plătească 164 de milioane de euro pentru cele cinci clădiri de birouri construite în jurul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

O alta tranzactie de referinta in care au fost implicati avocatii PNSA a fost cea in care grupul Dedeman a achizitionat Cemacon, producătorul de cărămizi, țigle şi alte produse pentru construcții din argilă. Echipa de avocați a fost condusă de Mihaela Ion, Partener. Din echipa au mai făcut parte Laura Ambrozie, Senior Associate și Vanessa Nistor, Associate.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 06.06.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional