Press Reviews

Două finanțări într-o lună, pentru companiile locale ale unui grup irlandez. Proiecte de 430 mil. €, asistate de avocații DLA Piper și PNSA

BizLawyer | 04 Iulie 2019

Cu operațiuni în Irlanda, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, Romania, Belgia și Brazilia, grupul Origin are în spate mai multe fonduri de investiții precum Artemis Investment Management LLP, Setanta Asset Management Limited, FMR LLC și Invesco Limited.

Două proiecte de finanțare, gestionate de firmele de avocati DLA Piper Dinu și Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), au ajuns la final în luna iunie. Ambele finanțări au fost acordate grupului irlandez Origin Enterprises, prezent în România prin furnizorul de servicii şi produse pentru fermieri Redoxim, cu sediul în Timișoara, și Comfert, un important distribuitor de îngrăşăminte din Bacău, companii preluate integral în 2015. Finanțatori au fost Bank of Ireland, într-unul dintre proiecte, și RI-GD Investments DAC, o subsidiară a Rabobank, în al doilea proiect.

PNSA
Două finanțări într-o lună, pentru companiile locale ale unui grup irlandez. Proiecte de 430 mil. €, asistate de avocații DLA Piper și PNSA

Potrivit informațiilor BizLawyer, Origin Enterprises a fost asistat în ambele proiecte de DLA Piper Dinu, printr-o echipă de avocați coordonați de Marian Dinu, Managing Partner al biroului din București, din care au mai făcut parte Paula Corban (Counsel) și Cristian Vlaicu (Avocat). Reamintim că DLA Piper a asistat grupul Origin și la intrarea acestuia pe piața locală, în 2015.

Avocații PNSA au lucrat pentru finanțatori în ambele proiecte, cu o echipă coordonată de Alexandru Ambrozie (Partner), din care au facut parte Codrin Luță (Managing Associate) și Teodora Cazan (Senior Associate).

Unul dintre proiecte a fost o restructurare a unei linii de finanțare de 400 de milioane de euro, acordată de un consorțiu bancar condus de Bank of Ireland. Finanțarea a fost semnată inițial în 2016, în proiect fiind angrenate tot echipe de la DLA Piper și PNSA.

Cel de-al doilea proiect se referă la o finanțare de 30 de milioane de euro acordată de RI-GD Investments DAC în 2015, în care au intrat acum și cele două companii românești.

Tranzacție a avut în vedere accederea în calitate de garanți a Redoxim SRL și Comfert SRL la un contract de credit și un contract de garanție încheiate între Grupul Origin și RI-GD Investments D.A.C.

Avocații DLA Piper au acționat în acest proiect pentru redactarea și negocierea întreagii documentații cu privire la accederea celor două societăți românești la contractual de credit și contractul de garanție încheiate cu RI-GD Investments D.A.C.; revizuirea Contractului de credit si Contractului de garanție la care cele două societăți românești au devenit părți; redactarea hotărârilor prin care s-a aprobat creditul și garanția; colectarea documentelor care constituiau condițiile precedente pentru finalizarea tranzacției și emiterea opiniei juridice.

Cu operațiuni în Irlanda, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, Romania, Belgia și Brazilia, grupul Origin are în spate mai multe fonduri de investiții precum Artemis Investment Management LLP, Setanta Asset Management Limited, FMR LLC și Invesco Limited. Printre acționari se află și Bank of Montreal.
Origin Enterprises PLC este listată la bursele de valori din Londra şi Dublin şi are sediul în Dublin, Irlanda. Furnizor de îngrăşăminte, semințe, produse de protecție a culturilor, dar şi de know-how în domeniu, Origin Enterprises are o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde euro şi o efective de peste 2.700 de angajați.

Asistat de avocatii DLA Piper, grupul irlandez a preluat in vara lui 2015 distribuitorii de produse agricole Redoxim din Timişoara şi Comfert din Bacău (vânzător asistat de Biriș Goran), pentru 54,5 milioane de euro.
Potrivit ultimului raport al grupului, dat publicității luna trecută, România a realizat o performanță solidă, în ciuda unor condiții de operare dificile pentru agricultori și producători.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 04.07.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional