Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de clientul tradițional Ameropa în arhitectura de finanțare sindicalizată în valoare de 324 milioane euro

Legal Marketing | 17 iulie 2019

Ameropa a semnat o facilitate de credit tip revolving multivalută în valoare de 324 milioane euro cu un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank SA în calitate de aranjori principali mandatați inițiali, bookrunners şi bănci de structurare, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti şi UniCredit Bank, în calitate de aranjori principali mandatați şi creditori, conform unui comunicat al BCR.

PNSA
Echipa de avocati PNSA a fost coordonată de Alexandru Ambrozie, Partner si Codrin Luță, Managing Associate și a inclus-o și pe Teodora Cazan, Senior Associate.

Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a acționat în calitate de consultant legal pentru Ameropa, echipa de avocați fiind coordonată de Alexandru Ambrozie, Partner si Codrin Luță, Managing Associate și a inclus-o și pe Teodora Cazan, Senior Associate.

BCR a acționat şi în calitate de agent de facilitate şi garanții, precum şi agent de documentație.

Facilitatea, a cărei maturitate poate fi extinsă până la trei ani, va fi folosită de Azomureş SA, Ameropa Grains SA şi Chimpex SA pentru a consolida structura datoriilor financiare şi a majora valoarea acestora prin refinanțarea facilităților bilaterale existente şi finanțarea noilor nevoi de capital de lucru. Facilitatea este compusă din două tranşe, o facilitate de credit tip revolving şi o tranşă care poate fi utilizată sub formă de facilități auxiliare în scopuri diverse, inclusiv facilități de tip ovedraft, scrisori de garanție şi acreditive.

„Suntem foarte încântați că am semnat cu succes aceasta nouă facilitate. În plus față de refinanțarea liniilor existente într-o unică facilitate sindicalizată, aceasta permite entităților din România ale grupului Ameropa să-şi mărească substanțial capacitățile de finanțare bancară. Succesul acestei tranzacții demonstrează calitatea ridicată a operațiunilor grupului în România şi relațiilor sale strânse cu băncile, fiecare dintre acestea fiind şi creditorii grupului la nivel global„, spune Andreas Zivy, preşedinte al Grupului Ameropa.

Ameropa este un client tradițional al societății Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), la finalul anului trecut grupul elvețian primind asistență juridică în tranzacția care a presupus cumpărarea silozului Sărulești de la compania Comcereal Fundulea din județul Călăraşi, o companie cu activități în comerțul cu cereale şi producția vegetală, deținută majoritar de antreprenorul Constantin Dumitru. Echipa de avocați Popoviciu Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Deputy Managing Partner împreună cu Mariana Marcu, Senior Associate. Aceasta a reprezentat cea de-a treia tranzacție a elvețienilor din 2018 după ce în luna iunie 2018 Ameropa a mai achiziționat 40% din companiile Promat Comimpex (Satu Mare) şi Agroind Cauaceu (Bihor), ambele cu activități în distri­buția materiilor prime agricole şi comerțul cu cereale. Și în această tranzacție Ameropa a beneficiat de asistența juridică a avocaților Popoviciu Nițu Stoica & Asociații. Echipa a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Partener împreună cu Andreea Hulub, Managing Associate.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 17.07.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional