Press Reviews

Cristian Popescu, partener în cadrul casei de avocatură Popovici, Nițu, Stoica & Asociații: Dezvoltarea pe care a cunoscut-o agricultura se datorează fermierilor şi Uniunii Europene

Ziarul Financiar | 1 noiembrie 2019

RETAIL & AGROBUSINESS
Cristian Popescu, partener în cadrul casei de avocatură Popovici, Nițu, Stoica & Asociații crede că dezvoltarea agriculturii din România se datorează fermierilor şi subvențiilor primite de la Uniunea Europeană, iar inputul statului a fost unul foarte mic.

PNSA
Cristian Popescu, partener - ZF Agribusiness 2019

”Fiind de 10 ani în agribusiness, am observat că agricultura s-a dezvoltat. Aş lăsa la o parte discuțiile laudative. Agricultura reprezintă acum 5% din PIB. Dezvoltarea pe care a cunoscut-o agricultura se datorează fermierilor şi Uniunii Europene, este mai puțin datorată statului. Inputul statului a fost spre minimum în ultimii 10 ani”, a declarat Cristian Popescu în cadrul conferinței ZF Agribusiness 2019.

Alte declarații:

  • Putem să compensăm prin educarea fermierilor – aşa îi scoatem din sărăcie, nu cu subvenții de la stat.
  • Inputul statului a fost minimal şi prost. Avem o infrastructură foarte proastă şi legislație proastă.
  • Se discută de ani de zile despre legea comasării şi nu s-a dezvoltat nimic.
    Este multă birocrație în subvențiile APIA şi statul nu înțelege că acestea sunt subvenții financiare care trebuie să circule.
  • Sunt 109.000 de fermieri până în 35 de ani în România.
  • România se dezvoltă foarte bine pe programele cu finanțare europeană. Subvenția României din partea Uniunii Europene este cu componentă socială.

 

Articol publicat în ediția tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional