Press Reviews

Dezvoltatorul imobiliar local Redport Capital a achiziționat peste un hectar de teren în zona Petrom City, pentru 3,2 mil.euro, de la HAVI Logistics

Ziarul Financiar | 19 ianuarie 2023

BUSINESS CONSTRUCT
Redport Capital, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori rezidențiali autohtoni activi în zona de nord a Bucureștiului, a achiziționat 10.800 de metri pătrați de teren și 4.700 de metri pătrați de depozite într-o tranzacție de 3,2 milioane de euro, vânzătorul fiind compania de transport și logistică HAVI Logistics.

PNSA
Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport Capital

Terenul și depozitele aferente sunt amplasate în vecinătatea The Level Apartments, proiect rezidențial dezvoltat de Redport Capital în nordul Bucureștiului, în zona Petrom City.

”Continuăm investițiile într-o zonă pe care practic am pariat primii, în 2017, prin demararea primei faze din The Level Apartments. Am achiziționat astfel o nouă proprietate, care va întări poziția grupului Redport pe piață, oferindu-ne noi oportunități de dezvoltare pe termen lung, prin care vom asigura randamente solide pentru partenerii și investitorii noștri. Credem în potențialul pieței rezidențiale locale și vom continua să ne concentrăm pe nevoile clienților finali și să aducem permanent inovație în proiectele noastre”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

El este și fondator al societății de investiții imobiliare ENCORE Capital Trust SA.

Cele 130 de apartamente din faza a doua a proiectului The Level Apartments au fost finalizate recent și sunt în curs de livrare, fiind vândute în procent de aproximativ 95%. În total, The Level Apartments are 175 de apartamente, valoarea investiției fiind de 16 milioane de euro.

Compania a fost asistată în tranzacție de consultantul imobiliar SVN Romania și de Popovici Nițu Stoica & Asociații, printr-o echipă coordonată de Valentin Creața, în ceea ce privește aspectele legale.

Havi Logistics a fost asistată de compania de consultanță imobiliară Colliers International și de Mușat & Asociații pe componenta legală.

”Suntem la a patra tranzacție semnificativă în zona Străulești – Petrom City, care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare imobiliară din București, cu numeroase proiecte de prestigiu anunțate. Peste 5.000 de unități locative ar putea fi dezvoltate în zonă, iar Redport Capital a luat deja o opțiune serioasă înspre a fi una dintre principalele companii care vor regenera urban această vastă zonă a Capitalei,” a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 și reprezintă un grup de companii specializate în construcții, investiții, dezvoltare și management de proiecte imobiliare. Compania a achiziționat recent și un teren de peste 4.000 mp de la Antrepriza Construcții Montaj nr. 4 București, amplasat în aceeași zonă cu The Level Apartments.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.01.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional