Press Reviews

Florian Nițu: Anuarul ZF Energie 2023

Ziarul Financiar - Energie 2023 | 24 mai 2023

ENERGIE
Elanul investițional este motivat în mod diferit, strategicii se uită să investească pentru diversificare, marile grupuri industriale se uită să investească pentru trezoreria viitoare, fondurile de investiții se uită în mod oportunist, mai ales la active aflate în dificultate și la businessurile de distribuție și furnizare.

PNSA
Anuarul ZF Energie 2023

Florian Nițu, Managing Partner al casei de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), afirmă că în „jargonul profesional” apar frecvent expresiile „primul val de eoline”, „al doilea val de regenerabile”. 

PNSA

Florian Nițu, Managing Partner

Iar asta se întâmplă pentru că, într-adevăr, între 2008/2009 și 2013/2014, când vorbim de prima mare mobilizare investițională în sector, regenerabilele însemnau eoliene. La acea vreme, solarul nu era profitabil decât în condiții speciale, costurile cu echipamentele fiind foarte mici. De câțiva ani, am putea spune din 2019 încoace, vorbim de un al doilea val, de data asta de regenerabile, în mod amplu. Și da, de câțiva ani, vorbim de cifre mult mai mari și de proiecte mai consitente, care se văd pe teren, nu doar pe hârtie. 

Însă energia nu înseamnă doar parcuri de eoliene și solare, adaugă el, amintind că Societatea Națională Nuclearelectrica are proiecte fezabile, realiste, cu finanțare disponibilă, care se întâmplă sau se vor întâmpla în sectorul nuclear. 

Multiple facilități hidro s-au tranzacționat în ultimii ani, conversii diverse de proiecte de asemenea”, adaugă reprezentantul PNSA, casă de avocatură care a lucrat cu clienți precum Enel, Ansaldo Energia, Axpo sau Fondul Proprietatea. 

[...]

Articol publicat în Anuarul Ziarul Financiar - Energie 2023 din data de 01.05.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional