Press Reviews

Florian Nițu în cadrul suplimentului aniversar ZF 25 de ani

Ziarul Financiar | 21 noiembrie 2023

ZF 25 DE ANI
A devenit un loc comun să vorbim despre, citez, «schimbarea de paradigmă» sau despre «modificări structurale» ori despre «revoluția AI».

PNSA
Florian Nițu, Managing Partner al casei de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații

Și totuși, au trecut 70 de ani de la primul test Turing și nu avem încă un minim succes. Neuralink, la două decenii de la concept, este încă în stare incipientă. Iar în avocatură, deși anumiți «boți» sunt «în producție» deja, impactul utilizării lor în business rămâne redus. Ce vreau să spun este că modificările structurale se produc în decenii, nu în ani și că, sigur, suntem clar angajați pe orbita unor transformări majore, dar ne pregătim temeinic, alergând încet, între modelul de business testat în timp și inovație - festina lente pare să exprime cel mai bine abordarea noastră pentru următorii zece ani.

La Popovici Niţu Stoica & Asociaţii ne propunem să rămânem o primă opţiune pentru tranzacţii, proiecte şi dispute private şi peste zece ani. Avem valorile, competenţele, consecvenţa şi entuziasmul necesare unui astfel de obiectiv. Cu siguranţă, vom promova noi avocaţi în asociere, din interior, cum facem constant de 25 de ani. Am început doi asociaţi, am ajuns apoi patru şi am crescut an de an. Astăzi suntem 15 asociaţi şi avem posibilități de extindere. Avem cu toţii o mentalitate de expert-antreprenor şi cu aceasta am construit o firmă independentă, agilă. Nu vedem potrivită o asociere de reţea internaţională, cu excepţia situaţiei în care aceasta ar fi mai mult o licenţiere şi mai puţin o fuziune.

În ceea ce priveşte piaţa, fragmentarea pieţei avocaturii în România va continua. Ne aflăm în mijlocul unui fenomen firesc, accelerat de o nevoie împărtăşită pe scară largă de schimbare la nivel individual, nascută post-pandemic. Ajută deopotrivă şi scăderea generală a costului de lansare, vizibilă, a unei practici mici-medii, de câţiva avocaţi. Tendinta este încurajată şi de client, care pe termen scurt beneficiază de costuri mai mici pentru apparent acelasi nivel de asistenţă.

Dacă vorbim de ZF, îl citesc pe Fini (Cristian Hostiuc – n.red.) constant, în general a văzut bine, chiar foarte bine evoluţiile macro. Şi, evident, suplimentul După Afaceri. Sunt multe numere care luate împreună pot constitui un bun jurnal de fine living al comunităţii de afaceri de la noi în aceşti 25 de ani.

Articolul integral este disponibil aici.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.11.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional