Press Reviews

O nouă tranzacţie pe piaţa medicală: Italienii de la Monza au vândut spitalul de lângă Arena Naţională către ARES şi Brain Hospital

Ziarul Financiar | 15 decembrie 2023

COMPANII
Grupul ARES, specializat în cardiologie interven­ţională, şi Brain Hospital, specializat în neurochirurgie, au cumpărat spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza de lângă Arena Naţională din Bucureşti de la Policlinico din Monza. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

PNSA
Photo: Monza Hospital

„(...) Echipele Monza, ARES şi Brain lucrează deja de mulţi ani împreună şi suntem încrezători că această echipă va funcţiona în continuare foarte bine, pentru a oferi pacienţilor soluţii inovatoare pentru rezolvarea unor afecţiuni complexe“, a declarat Luca Militello, CEO al Policlinico di Monza. Anul trecut, italienii de la Monza au vândut spitalul de oncologie din cadrul Enayati Medical City către turcii de la Memorial Hospital. Primul spital Monza (vândut acum) a fost deschis în Bucureşti, în zona Arenei Naţionale, în urma unei investiţii de 40 de mil. de euro  şi a devenit opera­ţional în 2012 ca centru în chirurgia cardiovasculară. 

În această tranzacţie, Grupul Ares şi Brain Hospital au fost consiliaţi de RTPR, pe aspecte legale, TS Partners şi Contradiction pe aspecte financiare şi  fiscale. Brain Hospital a fost asistată în tranzacţie de Avocat Alex Codrea şi firma Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, iar Policlinicco di Monza de firma Cumpănaşu & Asociaţii.

Centrele Ares, specializate pe domeniul cardiologiei intervenţionale, preluate în 2019 de americanii de la Highlander Partners, au finalizat anul trecut cu afaceri de 17,6 milioane de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional