Press Reviews

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a finalizat achizitia fostei Fabrici Ford, monument istoric care va fi transformat într-o dezvoltare comercială, tranzacţia fiind încheiată cu Auchan România

Ziarul Financiar | 19 decembrie 2023

ZF 24
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a finalizat achizitia fostei Fabrici Ford, monument istoric care va fi transformat într-o dezvoltare comercială, One Gallery, tranzacţia fiind încheiată cu Auchan România.

PNSA
Photo: Proiect One Gallery

Contractul include un teren cu suprafaţa totală de 10.880 mp, hala de producţie a fostei fabrici, aflată într-un stadiu avansat de degradare, precum şi 56 de locuri de parcare situate la subsolul 1 al One Floreasca City.

Vânzarea a fost anuntată în primăvara anului trecut.

Clădirea, situată în cadrul dezvoltării One Floreasca City, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operaţională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajaţi. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate în fabrică an de an, autoturisme Ford V8 dar şi camioane Ford – după 1940 doar producţia de camioane a fost păstrată pentru armata română, iar odată cu sfârşitul celui de-al doilea război mondial activitatea de producţie s-a oprit integral.

La momentul finalizării, One Gallery va avea o suprafaţă închiriabilă brută de aproximativ 13.500 mp şi 400 de locuri de parcare construite pe 2 etaje subterane. Valoarea brută de dezvoltare (GDV) estimată la finalizare este de aproximativ 90 de milioane de euro. Spaţiul va găzdui un supermarket Auchan concept store de peste 2000 mp, magazine high-end şi restaurante cu terase ample, distribuite în spaţiul de 6 metri înălţime de la parter şi primul etaj.

One United Properties este controlată de Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu, care detin câte 27,7% din actiuni. Compania are o capitalizare bursieră de 3,7 miliarde de lei. În 2023 acţiunile ONE au urcat cu 16% pe tranzacţii de 231 mil. lei.​

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional