News

Avocații Fondului Proprietatea suspendă în instanță o majorare de capital de peste 4 miliarde lei la CNAB

31 ianuarie, 2022

PNSA a reprezentat Fondul Proprietatea în cererea de suspendare a hotărârii acționarilor Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) prin care s-a decis majorarea capitalului social - de la 144 milioane lei la 4,9 miliarde lei - cu valoarea terenurilor aeroportului Băneasa.

PNSAAvocații Fondului Proprietatea suspendă în instanță o majorare de capital de peste 4 miliarde lei la CNAB

Curtea de Apel București a suspendat definitiv hotărârea acționarilor până la soluționarea acțiunii în anularea acesteia, dosar în care tot PNSA reprezintă Fondul.

Hotărârea suspendată este contrară legislației speciale aplicabile Fondului Proprietatea conform căreia 20% din acțiunile emise în schimbul terenurilor trebuia atribuite Fondului pentru a-și menține cota actuală de participare la capitalul social al CNAB.

Decizia Curții de Apel București a fost bine primită de acționarii Fondului Proprietatea, a cărui cotă de participare la capitalul CNAB ar fi fost diminuată de la 20% la 0,7% prin implementarea hotărârii de majorare, cauzând acționarilor o pierdere de 570 de milioane de lei.

Din partea PNSA dosarul este gestionat de o echipa formată din Ciprian Donțu (Partner), Dan Petrache (Managing Associate), Catinca Mihalcea (Senior Associate) și Alexandra Sgîncă (Associate).

 

Valid XHTML 1.0 Transitional