Press Reviews

Concurenta a dat unda verde preluarii Atlas Paints de catre Oresa Ventures. Tranzactia asistata de avocatii PNA, la final

Bizlawyer, 08 Ianuarie 2013

Autoritatea de concurenta a publicat la sfarsitul saptamanii trecute decizia de neobiectiune privind concentrarea economica ce urmeaza a se realiza prin dobândirea controlului unic indirect de catre Oresa Ventures Limited Cyprus, prin intermediul Fabryo Holding Limited Cyprus, asupra SC Atlas Paints SRL Bucuresti, divizia de materiale de constructii a companiei Atlas Corporation, controlata de omul de afaceri grec John Sitinas.

PNSA

Potrivit documentatiei studiate de BizLawyer, fondul Oresa Venture a fost asistat in fata autoritatii de concurenta de catre avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii (PNA). Aceeasi firma de avocatura a asistat fondul de investitii in toate etapele achizitiei. De altfel, Popovici Nitu & Asociatii este firma de avocatura cu care Oresa Ventures lucreaza in mod traditional pe piata locala.

Actionarii Fabryo Corporation si Atlas Corporation au ajuns la finele anului trecut la un acord cu privire la fuziunea operatiunilor de materiale de constructii. Încheierea tranzactiei urma sa aiba loc dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei. Atât Fabryo Corporation, cât si Atlas Corporation, se numara printre jucatorii importanti pe piata vopselelor si tencuielilor decorative.

Atlas Corporation a pastrat si va continua sa dezvolte cealalta divizie importanta a companiei, care se ocupa de importul si distributia de produse electronice si care nu a facut obiectul acestei tranzactii.

Dupa încheierea tranzactiei, Atlas Paints si Fabryo Corporation vor deveni parte din acelasi grup. Actionarii celor doua companii vor ramâne actionari ai noului grup.

În 2011, cifra de afaceri a Fabryo Corporation a fost de aproximativ 123 de milioane lei, iar cifra de afaceri a diviziei de materiale de constructii a Atlas Corporation (cumulata pe cele patru categorii de produse) a fost de aproximativ 50 de milioane lei.

Fabryo Corporation detine o platforma de productie de vopsele în Popesti-Leordeni si are aproximativ 270 de angajati. Fabryo Corporation este controlata de compania suedeza de investitii Oresa Ventures, care a intrat pe piata din România în 1996.

Divizia de materiale de constructii a Atlas Corporation, activeaza pe patru segmente ale pietei materialelor de constructii - vopsele si tencuieli decorative, adezivi si mortare pentru constructii, produse de termoizolare si produse de hidroizolare. Divizia de materiale de constructii opereaza pe platforma de productie din Tunari, Ilfov, si are aproximativ 170 de angajati. Chroma Holdings, actionarul majoritar al Atlas Corporation actionar majoritar în Atlas Warehousing, o companie care detine 85.000 mp de teren si 24.000 mp de depozite si spatii de birouri în nordul Bucurestiului.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional