Press Reviews

Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Auchan în achiziția terenului pe care Plaza Centers voia să construiască un mall în Timișoara. Ce echipă de avocați a lucrat de cealaltă parte în tranzacția de 7,25 mil. €

BizLawyer | 14 Septembrie 2017

Preluarea terenului si activelor aferente constructiei unui mall in Timisoara ar fi a doua cea mai mare tranzacție în care este implicat Auchan în ultimul an.

Dezvoltatorul israelian Plaza Centers a vândut un teren 32.000 mp și activele asociate dezvoltării acestuia pentru realizarea unui centru comercial în partea de est a Timișoarei. Cumpărător a fost grupul Auchan, iar avocații firmei Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), cu care francezii lucrează în mod tradițional pe piața locală, au oferit consultanță și în această tranzacție, de 7,25 milioane de euro.

"Potrivit informatiilor BizLawyer, din echipa PNSA, coordonata de name partner-ul Bogdan C. Stoica, au mai facut parte avocatii Irina Ivanciu (Managing Associate), Mariana Marcu (Senior Associate) si Ioana Avram (Associate).

Plaza Centers intentiona sa construiasca pe acel teren, in care a funcționat fosta fabrică de pantofi Modern, demolată pentru a face loc viitorului centru comercial, un mall cu o suprafață închiriabilă de 38.000 mp. Obținuse avizele si semnase cu grupul francez Auchan un contract de pre-închiriere pentru o suprafață de 10.426 mp. cand planurile s-au schimbat.

PNSA
Asa ar fi arătat noul mall din Timisoara pentru care Plaza Centers obtinuse autorizatiile

In vara acestui an, Plaza Centers a renunțat la proiect şi a scos la vânzare terenul. Acesta ar fi primul mall construit de Plaza Centers în România, după încercările eşuate de la Miercurea Ciuc şi Casa Radio din Bucureşti. Anterior, firma a vândut terenurile pe care le deținea în Slatina (martie 2016) şi Iaşi (martie 2015), iar pentru cele din Miercurea Ciuc şi Constanța erau semnate precontracte, dupa cum a declarat Hanan Shraiter, marketing&business development manager în cadrul Plaza Centers Ziarului Financiar.

Potrivit unui raport de pe bursa londoneză, Plaza Centers a vândut atât terenul din Timişoara, cât şi un al doilea teren de 30.000 mp în Constanța contra sumei de 1,3 mil. euro, pentru ambele loturi compania primind o sumă similară cu valoarea contabilă a terenurilor.

In tranzactia cu Auchan, dezvoltatorul israelian a lucrat cu firma Firon Bar-Nir, filiala locala a firmei M. Firon and Co din Tel-Aviv. Echipa Firon Bar-Nir implicata in proiect a fost condusa de Ana Lavan (partener), acompaniata de Ioana Mardare (partener) si Ana Giorgiana Zagor.

Plaza Centers, afectată puternic de criza imobiliară, se află de câțiva ani în proces de restructurare a afacerilor. Plaza Centers, care a intrat în reorganizare judiciară în 2014, deține o participație de 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu statul roman, ce detine 15% prin Compania Națională de Investiții, diferența fiind administrată de grupul turc Kucuk. Proiectul urma să aibă o suprafață netă construită de 550.000 metri pătrați, cu un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 76.000 metri pătrați, dar şi spații de birouri, hotel, apart-hotel şi un centru de conferințe.

Preluarea terenului si activelor aferente constructiei unui mall in Timisoara este a doua cea mai mare tranzacție în care este implicat Auchan în ultimul an, după ce în luna noiembrie a cumpărat alături de One United fosta platformă Automatica de pe calea Floreasca, unde în anii ‘30 se produceau automobile Ford. Potrivit informatiilor BizLawyer, cumparatorii au fost asistati si atunci de o echipa de avocati ai firmei Popovici Nitu Stoica & Asociatii, coordonata de Bogdan C. Stoica, in timp ce vanzatorul a avut alaturi o garnitura de avocati ai firmei Bondoc & Asociatii, coordonata de partenerul Serban Patriciu.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 14.09.2017

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional