Press Reviews

Tranzacţie nouă pe piaţa IT din România: RBC a finalizat achiziţia SmartPay Software

Ziarul Financiar | 5 iulie 2022

BUSINESS HIGH-TECH
RBC a încheiat anul 2021 cu vânzări de peste 50 milioane euro.

PNSA
Andrei Bojiţă, director general şi acţionar majoritar în cadrul RBC

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluţii IT pentru industria de retail din România, a finalizat achiziţia companiei locale SmartPay Software (SPS), specializată în dezvoltarea de soluţii pentru industria de procesare de plăţi, consolidându-şi astfel prezenţa pe piaţa soluţiilor IT din banking şi plăţi electronice. Achiziţia SmartPay Software vine la un an după ce grupul RBC a cumpărat ROPECO Bucureşti.

„Ne bucurăm să anunţăm începerea parteneriatului cu echipa SmartPay Software. Prin adăugarea expertizei SPS în această nişă la infrastructura şi capacităţile de integrator IT ale grupului RBC, vom fi în postura să oferim soluţii şi servicii complete clienţilor noştri principali, marile reţele de retail modern şi instituţiile bancare din România. Vedem în continuare foarte mult potenţial de dezvoltare în aria plăţilor electronice şi ne propunem ca prin această achiziţie să ne poziţionăm oportun pentru a capitaliza în această direcţie“, a declarat Andrei Bojiţă, director general şi acţionar majoritar în cadrul RBC.

Grupul RBC furnizează şi integrează soluţii IT în principal în industria de retail şi banking, dar şi pentru cea alimentară, logistică, distribuţie şi producţie, având un portofoliu complex ce include soluţii de Retail Self-Service (Sisteme POS, Self-Checkout, Cash Management, Kiosk-uri interactive), soluţii de Scan&Go, soluţii de reciclare şi protejare a mediului – RVM (automate de colectare), soluţii Big Data, soluţii de gestionare si procesare cash, soluţii complete de trasabilitate WMS, roboţi software, soluţii de cântărire, etc. De asemenea, RBC oferă servicii de integrare, project management & consultanţă IT, de dezvoltare software personalizată, de consultanţă privind conformitatea fiscală, implementare, certificare, ş.a.m.d.

Cele două companii, RBC şi SmartPay Software vor continua să opereze ca entităţi separate, urmărind însă aceeaşi misiune şi aceleaşi valori de business, păstrându-şi structura de angajaţi şi management, diversitatea soluţiilor IT şi tipurile de servicii oferite.

„Aceasta achiziţie vine ca o consecinţă firească a parteneriatului de succes de peste 10 ani cu ROPECO în domeniul plăţilor electronice. Considerăm că prin unificarea şi consolidarea la nivel de grup a competenţelor şi resurselor vom putea dezvolta şi mai mult business-ul comun. Competenţa nouă în domeniul aplicaţiilor software pentru plăţi prin card şi cash pe care o aducem în echipă va genera cu siguranţă oportunităţi noi de afaceri“, a precizat Sebastian Ioniţă, director general şi unul dintre acţionarii SPS.

RBC a fost asistată în această tranzacţie de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, iar SPS de casa de avocatură Mihaela Tudorache. Valoarea tranzacţiei este confidenţială.

RBC are o experienţă de peste 30 ani şi este condusă de antreprenorul Andrei Bojiţă, care deţine 51% din acţiuni şi compania de investiţii ORESA, ce a achiziţionat 49% din acţiuni în 2014. La nivel consolidat, RBC are în prezent peste 400 angajaţi şi a înregistrat în 2021 vânzări de peste 50 milioane euro.

„Această tranzacţie completează primul pas făcut în 2021 odată cu achiziţia ROPECO, care a marcat intrarea RBC în verticala de banking respectiv soluţii de infrastructură plăţi.

Continuăm să susţinem activ iniţiativele de dezvoltare ale RBC, atât organic cât şi prin achiziţia unor business-uri complementare. Ne propunem ca împreună cu Andrei Bojiţă să menţinem ritmul solid de creştere înregistrat în perioada 2014-2021, când cifra de afaceri RBC a crescut de peste 3 ori“, a declarat Vlad Tabacu, partener ORESA.

În urma achiziţiei, grupul RBC îşi completează echipa şi ajunge la peste 50 de specialişti în dezvoltare software şi implementare de aplicaţii si peste 235 de ingineri de service şi suport la nivel naţional, acoperind acum toată gama de servicii software şi IT pentru sectoarele de retail modern si banking.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2022

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional