Press Reviews

O nouă tranzacţie pe piaţa medicală privată: MedLife preia 51% din acţiunile Grupului Provita, fondat de dr. Ovidiu Nicolae Palea, şi are în plan deschiderea unui nou spital în Bucureşti, în primăvara anului viitor

Ziarul Financiar | 6 octombrie 2022

BURSE - FONDURI MUTUALE
Compania de servicii medicale MedLife, controlată de familia Marcu, a semnat un acord pentru preluare a 51% din acţiunile Grupului Provita, care deţine în Bucureşti un spital multidisciplinar, două centre de imagistică, un laborator şi un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală şi de Est.

PNSA
Mihai Marcu, President & CEO of MedLife Group, Dr. Ovidiu Nicolae Palea, founder of Provita.

În perioada imediat următoare, Provita se va extinde şi în alte oraşe mari din ţară, primul oraş vizat fiind Suceava unde Grupul va inaugura o clinică specializată, ariile cheie fiind terapia interventională a durerii şi screeningul complet privind patalogia sânului.

De asemenea, Grupul Provita urmează să îşi extindă operaţiunile din Capitală prin deschiderea unui nou spital medical privat, planificat pentru primăvara anului 2023. Unitatea, aflată în fază finală de execuţie va avea o suprafaţă de aproximativ 25 000 mp, 8 săli de operaţii, 110 paturi, un centru de imagistică şi un centru oncologic integrat.

Grupul Provita, format din patru societăţi, a fost fondat în anul 2011 de către soţii Ada şi Ovidiu Palea, recent întorşi din Statele Unite. Ovidiu Palea este licenţiat în medicină în România şi SUA (unde a derulat o activitate medicală de aproximativ 10 ani), fiind unul dintre foarte puţinii specialişti în Terapia durerii din România. Ada Palea este licenţiată în economie în Anglia, cu o bogată activitate profesională de peste 15 ani în Deloitte USA şi KPMG România.

"Nevoile pacienţilor şi modul în care răspundem acestora – printr-o abordare multidisciplinară şi empatică a actului medical, stau la baza activităţii Grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni şi alături de care vom continua sa ne urmarim obiectivul principal de a construi în următorii ani o reţea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienţi atât din Bucureşti, cât şi din celelalte mari oraşe din ţară", a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Grupul Provita a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 74 milioane lei.

În urma finalizării acestei tranzacţii, echipa de management precum şi fondatorii Provita îşi vor păstra atribuţiile şi vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea şi extinderea operaţiunilor medicale ale companiei.

"Parteneriatul cu Grupul Provita reprezintă încă o etapă de dezvoltare, parte din strategia de business, pe care ne-am asumat-o şi am adus-o în atenţia acţionarilor noştri încă de la începutul acestui an - consolidarea serviciilor de diagnostic şi tratament pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor noştri în cât mai multe centre medicale în toată ţara. Este cea de-a 13-ea tranzacţie anunţată anul acesta, o premieră pe piaţa de servicii medicale private din România, şi avem încredere că toate aceste noi parteneriate vor ajuta nu doar la consolidarea pieţei, dar vor fi un avantaj major pentru a creşte accesul la servicii medicale de calitate la nivel naţional" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Tranzacţia a fost asistată de compania de audit internaţional Mazars şi firma de avocatură Mitel & Asociaţii pentru MedLife, şi de compania de avocatură Popovici Niţu, Stoica & Asociaţii, prin Silviu Stoica, şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) pentru Ada şi Ovidiu Palea, fondatorii Grupului Provita.

"Când pe de-o parte ai nişte prieteni la care ţii mult iar pe partea cealaltă a mesei ai o companie şi o echipă care a derulat cu succes peste 40 de tranzacţii de achiziţii, realizarea unui parteneriat echilibrat nu e un proiect uşor. Te simţi presat, în egală măsură, de complexitatea proiectului în sine, dar şi de dorinţa ta de perfecţiune, de a face ce e mai bine pentru prietenii şi clienţii tăi.", declară Alexandru Medelean, consultantul principal al tranzacţiei din partea fondatorilor.

Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Grupul MedLife, va ajunge la un număr de 47 de tranzacţii. Compania va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii din România, ultima tranzacţie anunţată fiind cea pentru platforma digitală de tip integrator, SanoPass.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2022

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional