Press Reviews

Producătorul de cărămizi Cemacon a finalizat tranzacția de achiziție a producătorului de blocuri ceramice Euro Cărămida: 30 mil. euro reprezintă valoarea tranzacției și investițiile estimate pentru doi ani

Ziarul Financiar | 19 iunie 2023

BURSE - FONDURI MUTUALE
Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) din Cluj a finalizat pe 16 iunie 2023 achiziţia producătorului de blocuri ceramice Euro Caramida SA din Bihor prin semnarea certificatului de closing a tranzactiei aprobată de Consiliul Concurenţei în mai.

PNSA
Producătorul de cărămizi Cemacon a finalizat tranzacția de achiziție a producătorului de blocuri ceramice Euro Cărămida

„Odata cu finalizarea acestei tranzactii, Cemacon isi consolideaza afacerea pe piata de blocuri ceramice din Romania si deschide perspectiva de export pentru produsele companiei”, transmite Cemacon într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Tranzacţia presupune asumarea de către Cemacon a unui cost total de 30 de milioane de euro reprezentat de valoarea tranzacţiei şi investiţiile estimate pentru următorii doi ani.

Tranzacţia este finanţată atât din surse proprii, cât şi prin accesarea unor credite de investiţii pentru asigurarea fluxului necesar pentru retehnologizarea şi integrarea Euro Caramida în ecosistemul Cemacon, care numără în prezent două fabrici de cărămidă, o fabrică de buiandrugi şi o fabrică de elemente speciale şi elemente decorative de faţadă.

„Ca urmare a finalizării achiziţiei, Cemacon îşi propune să accelereze planurile de creştere atât la nivel national, cât şi la nivel internaţional. Integrarea fabricii Euro Caramida în ecosistemul Cemacon va presupune o perioadă de tranziţie în urma căreia standardele de muncă şi de producţie din Cemacon vor fi implementate în cadrul fabricii Euro Caramida. Societatea Cemacon va efectua în continuare demersurile pentru înregistrarea operaţională la Oficiul Registrului Comerţului Bihor”, se arată în raportul de la bursă.

Anterior, Cemacon a anunţat că va termina în primăvară construcţia unei noi fabrici de cărămidă aparentă în judeţul Sălaj, abordând astfel o nouă nişă. Pentru 2023, compania are în vizor creşterea cu 10-15% a numărului de angajaţi, ajuns la 300 la finele anului trecut.

Cemacon are o capitalizare de 437,7 mil. lei şi este controlată de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, prin vehiculele Paval Holding (78,2%) şi PIF Industrial (16,8%). Acţiunile CEO înregistrează o creştere de 5,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 13,3 mil. lei, potrivit datelor BVB.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2023

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional